Podzim je jako dělaný třeba na svatomartinskou husu se zelím a knedlíkem. A když někdo nemáte jako já pekáč, troubu a schopnosti, nakonec ani chuť to zkoušet, na celou husu, jsou i jiné způsoby. Třeba 4 kuřecí čtvrtky upečené s kilem bůčku (+jednou cibulí, dvěma stroužky česneku a přiměřeně kmínu a soli) splní svůj účel také dobře.

Ne, husa to opravdu není, je to kuře pečené s bůčkem. :-) Ale s knedlíkem a červeným zelím to chutná také božsky. A láhev růžového Svatovavřineckého k tomu ladí stejně dobře, jako k té huse. Aspoň mně, který jsem uvěřil propagačnímu letáku v Lidlu. :-)

Samozřejmě to jde i na jaře nebo v létě, ale tak nějak to není ono. Proč si tedy nevzít z podzimu to nejlepší?

A to ještě nemluvím o jitrnicích a jelitech, třeba se zelím a brambory, které přicházejí na scénu také s podzimem.

Zkrátka, podzim budiž pochválen!