Média jsou plná dopravního incidentu R. Janouška, stejně jako poněkud nadstandardního vyřizování celé věci ze strany policie. Reportáže je třeba uvést do patřičného kontextu, objevují se tedy nové informace, i staré spekulace, možná i různé dezinformace.

Zajímavé byly Televizní noviny, které TV Nova odvysílala v pátek 23. března. Tedy spíše zajímavé jsou tím, co  nyní chybí v archivu.

 

Ta nejlepší část je kolem 0:54 záznamu. Pravděpodobně je to část problematická. Jednalo se o spekulaci Novy, její dezinfomaci nebo stažení po zásahu zvenčí?

Ať tak nebo tak, celá věc si žádá vysvětlení. Buď zde byly dehonestovány všechny jmenované osoby nebo je o důvod víc se ptát, v čem vlastně žijeme. Demokracie a právní stát by to rozhodně nebyly.

Ale to by nakonec nebyly ani v případě, kdy by celostátní televize odvysílala nepodložená obvinění takového kalibru a jedinou reakcí by bylo jejich vystřižení z archivu.

P. S. Pokud jen neumím v archivu Novy hledat, tak se omlouvám a ve hře je pouze varianta č. 2, tedy podstata naší demokracie.

Psáno v Baku, stejně jako všechny mé dosavadní blogy.


EDIT 2012-03-26 20:58:21:

Jsem rád, že mohu oznámit, že s naší demokracií je vše v nejlepším pořádku, vysvětlení je zde, čas 5:27 a dále. Platí tedy varianta č. 1, že takovéto přehmaty ohrožující důvěru v naše politické zřízení by zasluhovaly větší pozornost ze strany nadřízených příslušných redaktorů.