Našim parlamentním politikům zjevně nevyhovuje, že prezident je nejenom při řešení současné vládní krize aktivní. Tomu rozumím. Čemu nerozumím, proč naši politici nechtějí změnit, rozuměj jemně upravit, ústavu ohledně postavení prezidenta republiky tak, aby jim vyhovovala? Respektive, proč to neudělali už před dvěma lety?

V tuto chvíli začínám mít pocit, že prezidentova vláda dokonce dostane důvěru. Proč politici přinejmenším současné vládní koalice neoznámí, že prezidentova vláda jejich důvěru nikdy nedostane? Stačí vyslovit 2x nedůvěru a třetí pokus je v rukou stávající vládní koalice.

Jsou chvíle, kdy je možné jít proti ohni pouze ohněm. Nepomůže plakat večer ve 22 hodin nad tím, že někdo vykonává své pravomoce přesně podle ústavy. Je třeba konat. Zatím to ale vypadá, že se naši parlamentní politici raději nechají spálit.

Váhám nad jediným – je to jejich konformismus, diletantství a lenost nebo na tom prostě vydělají a pro masy hrají se zápalem své rozhořčené divadlo?

(Podotýkám a zdůrazňuji, že prezident postupuje přesně podle ústavy, a zajímá mě čistě to, proč ten, kdo může pravidla, která mu nevyhovují, změnit, tak nečiní a raději pláče.)